Mit ehet meg a házinyúl?
Hazánkban több mint 700 takarmányféleséget használtak fel nyulak takarmányozására, de a rendszeresen etettek száma csak 30-40 takarmány közé tehető.
Takarmányon mindazokat a friss vagy tartósított növényi és állati eredetű anyagokat, illetve ezek ipari feldolgozásakor keletkező melléktermékeket, továbbá mikrobiális és ásványi eredetű anyagokat értjük, amelyeket az állatokkal azok energia-, fehérje-, ásványi anyag- és hatóanyagszükségletének a kielégítése céljából etetünk.
A takarmányok csoportosítása többféle szempont (eredet, szárazanyag-, illetve víztartalom, élettani-hatás, stb.) szerint lehetséges. Eredetük, kémiai összetételük és dietetikai hatásuk alapján leggyakrabban a következő csoportokba sorolhatók:
- Magvak és termések
- Gyökér-, gumós és kabakos takarmányok
- Szénák
- Forró levegővel szárított zöldtakarmányok
- Mezőgazdasági melléktermékek
- Zöldtakarmányok
- Élelmiszer-ipari melléktermékek és hulladékok
- Állati eredetű takarmányok
- Takarmány-adalékanyagok
- Takarmánykeverékek (nyúltápok)
[Használd a keresőt és itt a honlapon is találsz róluk részletesebben!:)]
Online vevőszerzés
Profi honlapkészítés és online marketing vállalkozások, közületek, magánszemélyek részére.
- Weboldalak, blogok, webshopok
- Google barát, villámgyors megoldások
- Molbilra optimalizált egyedi megjelenés
- Marketing-támogatás, Google, FB hirdetések