Házinyúl tartása, etetése, tenyészése

Házinyúl tartás, etetés, tenyésztés, betegségek

A honlap célja a házi nyúl fajták bemutatása, etetése, betegségeinek megismertetése.

Régebben nagyon sok háznál tartottak nyulat vidéken, de az arányuk olyannyira lecsökkent, ha ma már igazi ritkaságnak számít, ha valahol gazdasági célból található házinyúl. Ahol régen 1000 lakosra jutott akár 80-100 anyanyúl, ott ma már talán 4-5 sincs. A visszaesés drámai, pedig a megfelelő körülmények (ól, ketrec) kialakítása után viszonylag olcsón lehetne nyulakat nevelni. Rengeteg helyen üres az ól és a levágott füvet szállítják a szemétbe...

Ezzel a folyamattal párhuzamosan a nyuszik elkezdtek társállattá válni - elsősorban a nagyvárosi környezetben. De vidéken is számtalan helyen előfordul, hogy a szülők-nagyszülők még több tucat állatot neveltek egyszerre eladási célból, ma pedig már csak a gyerek vagy unoka 1-2 nyuszijáról gondoskodnak. Ebben az esetben természetesen nem a gazdasági haszon és a "szaporítás" a cél, hanem egy kedves, szelíd társállatként tekintenek rájuk.

Ez a honlap nem foglal állást olyan "hitvitákban", hogy a nyúl az most haszonállat vagy házi kedvenc, hiszen mindkettőnek megvan a helye és tisztességes, állatbarát módja. Mi abban próbálunk segíteni, hogy minél több hasznos információ legyen elérhető, ha érdekel Téged a nyúltartás.

Online vevőszerzés

Profi honlapkészítés és online marketing vállalkozások, közületek, magánszemélyek részére.

  • Weboldalak, blogok, webshopok
  • Google barát, villámgyors megoldások
  • Molbilra optimalizált egyedi megjelenés
  • Marketing-támogatás, Google, FB hirdetések
Érdekel