Házinyúl tartása, etetése, tenyészése

Tyzzer-féle nyúlbetegség

Ez egy bakteriális fertőzés, amit hirtelen bőséges és vizes hasmenés jellemez. A tünetek közé tartozik még az étvágytalanság és a kiszáradás. A betegség lefolyása igen gyors és elhullást okoz. A Tyzzers-féle betegség nagyon fertőző és más állatfajokra is átterjedhet a trágyában lévő baktérium spórákkal. A spórák egészen egy évig is életképesek maradnak gazdaszervezeten kívül az alomban, szennyezett ételben vagy a talajban.

Tünetek: Nincs semmilyen egységesen sikeres kezelés. Támogató terápiák alkalmazhatók abban az esetben ha a betegség enyhe lefolyású és a nyulaknak még van étvágyuk.

Megelőzés: Szüntessük meg a túlzsúfoltságot. Az elválasztás és magas hőmérséklet okozta stressz kiválthatja a betegség kitörését. Hogy a stresszt a leválasztáskor minimálisra csökkentsük, a kisnyuszikat hagyjuk abban a ketrecben, amelyben születtek, és az anyát tegyük máshová. Szereljünk be ventilátort, hogy csökkentsük a magas hőmérsékletet. 1%-os hidrogén-peroxid oldat inaktívvá teszi a baktérium spórákat.

Online vevőszerzés

Profi honlapkészítés és online marketing vállalkozások, közületek, magánszemélyek részére.

  • Weboldalak, blogok, webshopok
  • Google barát, villámgyors megoldások
  • Molbilra optimalizált egyedi megjelenés
  • Marketing-támogatás, Google, FB hirdetések
Érdekel